Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε την πιθανότητα να επανακάμψει ο κορωνοϊός στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι.

«Αν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία» είπε μετά την εμφάνιση 97 νέων κρουσμάτων μέσα σε 4 μέρες.

«Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε» είπε ο κ. Σύψας.

«Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι 2-3. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος», υπογράμμισε.

«Αν ένα νησί ή μια δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό» ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να εφαρμοστούν τοπικά lockdowns.

«Θα επενεκτιμηθεί το ποιες χώρες είναι ασφαλείς. Ο τουρισμός είναι ένας κίνδυνος, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού» είπε, τέλος, για το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός-Κορωνοϊός: Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για διακοπές με ασφάλεια στα ελληνικά νησιά

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανησυχία για τα 97 σε 4 ημέρες – Ο «χάρτης» και τα επόμενα βήματα

Αθηνά Λινού: Δεν υπάρχει λήξη συναγερμού – Ο κορωνοϊός είναι εδώ και αντεπιτίθεται