Άλλοι 84 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο. Πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου, ενώ χθες, οι θάνατοι ήταν 109.

Ο Κουόμο έκανε λόγο για «καλή είδηση», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ύφεση σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και νέες λοιμώξεις.

«Πάντα έλεγα μέσα μου ότι ο αριθμός έπρεπε να πέσει κάτω από 100. Αυτό δείχνει ότι σημειώνουμε πρόοδο», τόνισε ο Κουόμο.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν έχουν αρθεί οι περιορισμοί

Κι αν σε ένα τμήμα της Πολιτείας έχουν ήδη ξεκινήσει να χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι παραλίες της μητρόπολης θα παραμείνουν κλειστές για αυτό το μεγάλο Σαββατοκύριακο, το οποίο κατά παράδοση σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Δευτέρα είναι αργία (Ημέρα Μνήμης).

Αλλού στην Πολιτεία και σε άλλες παράκτιες περιοχές, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, συχνά με οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων

Παράλληλα, μετά από δικαστική προσφυγή, ο Κουόμο επέτρεψε επίσης χθες το βράδυ τις συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων.

Ο κυβερνήτης συνέστησε στους πολίτες να επιδεικνύουν ορθή κρίση και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν συγκεντρώνονται σε ομάδες έως και 10 ατόμων, μετά την εκτελεστική εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Μπορείτε να έχετε μια ασφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων ή μια εντελώς επισφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων», δήλωσε ο Κουόμο. «Αν δεν χρειάζεται να είστε μαζί με μια 10μελή ομάδα, τότε να μην είστε μαζί με αυτήν».