Μπορεί να έχουμε ξανά lockdown αν δεν εφαρμόζονται με συνέπεια τα μέτρα που έχουν δηλωθεί ανέφερε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορωνοιού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown».

Ασφαλώς πάμε καλά και έχουμε λίγα περιστατικά αλλά δεν με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να μπούμε στη λογική ότι τελειώσαμε με την πανδημία, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθυμίζοντας ότι εχθές η διευθύντρια Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δήλωσε ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αυτό, όπως ο ίδιος σημείωσε, μπορεί να συμβεί ακόμα και προ του φθινοπώρου. Το γεγονός του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι σε κυκλοφορία, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση πλέον.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ο τρόπος αυτός είναι να ανοίξουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα και είναι πολύ καλός καιρός για να ανοίξουν τα σχολεία.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός την Ελλάδα και ποιοι πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα

Το τερμάτισε ο Τραμπ: Τώρα φοράει μάσκα… αλλά όχι μπροστά στους δημοσιογράφους!

«Πάνω από 35.000 λιγότεροι νεκροί στις ΗΠΑ αν είχαμε δράσει νωρίτερα», λέει το Πανεπιστήμιο Κολούμπια