Μειώθηκαν, έστω και λίγο, οι νέες μολύνσεις και οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Συγκεκριμένα, την ζωή τους έχασαν 156 άνθρωποι και καταγράφηκαν 642 νέα κρούσματα, ενώ 2.278 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 228.006. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.486. Παράλληλα, 134.560 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στο μεταξύ, 640 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.269 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 51.051 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι σαφώς ελπιδοφόρο μήνυμα, το ότι οι εισαχθέντες στα νοσοκομεία είναι, πλέον, λιγότεροι από δέκα χιλιάδες.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχει ανοίξει, πλέον, το 90% των εμπορικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση τα καφέ και τα εστιατόρια, πολλοί ιδιοκτήτες των οποίων θεωρούν ότι δεν τους συμφέρει να ξανασηκώσουν ρολά, δεδομένων των αποστάσεων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται μέσα σε όλους τους κλειστούς χώρους.