Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταγράφηκαν χθες 820 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των θυμάτων πάνω από 90.000 — για την ακρίβεια στους 90.973 —, αποκαλύπτουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος αυτός απολογισμός, ως τις 20:30 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα της προηγουμένης, είναι πάντως ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τη 10η Μαΐου, κατά την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί ως την ίδια ώρα 1.486.376 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυτός ο αριθμός ξεπερνά το 30% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί σε όλο τον πλανήτη, με βάση τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερηφανεύεται διότι η χώρα του έχει εξετάσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν καταστροφικό τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά ζητήματα Πίτερ Ναβάρο επέκρινε χθες τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για τη μεγάλη αρχική καθυστέρηση ως προς την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσε

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάνει τεστ σε live μετάδοση (βίντεο)