«Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και δεν είναι αυτή η βούλησή μας» τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ερωτώμενος για τις εικόνες συγχρωτισμού το τελευταίο 48ωρο σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και παραλίες και κατά πόσο αρκεί η ατομική ευθύνη για να αποτραπεί μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, εξήγησε ότι «δεν μπορεί σε κάθε παραλία, σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς, σε κάθε δημόσιο χώρο να υπάρχει και ένας αστυνομικός. Και δεν είναι αυτή η βούλησή μας, δεν είναι αυτή η διάθεσή μας. Προφανώς είναι θέμα και ατομικής ευθύνης και νομίζω ότι αυτό που έχουμε πει δημόσια, το έχουμε πει για κάθε περίπτωση, και για κάθε διαφορετική παρουσία τέτοιου είδους συνωστισμών».

Και επανέλαβε ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο καθένας μας αναλαμβάνει ένα μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Είμαστε στη δεύτερη φάση, είναι εξαιρετικά δύσκολη η φάση αυτή, είναι πιο δύσκολη από την πρώτη φάση. Και γι αυτό πρέπει να κάνουμε προσεκτικά βήματα προς τα εμπρός εξασφαλίζοντας όμως τους όρους ατομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες».

Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα περισσότερων ελέγχων όταν παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού ο κ. Χαρδαλιάς είπε, ότι «βεβαίως και παρακολουθούμε τις καταστάσεις αυτές και προσπαθούμε μέσα από την καλλιέργεια του πνεύματος της ατομικής ευθύνης και τις οδηγίες που δίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Πρέπει μέρα με την ημέρα να προσπαθούμε με επιμονή, υπομονή, καρτερικότητα να εφαρμόζουμε τα μέτρα που αφορούν στα θέματα ατομικής υγιεινής, στο πλύσιμο των χεριών, στη χρήση της μάσκας και στην τήρηση των αποστάσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Παπαθανάσης: Έτσι θα λειτουργήσουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

163 νεκροί, 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 2.834 συνολικά – 22 διασωληνωμένοι