Με τους επιβεβαιωμένους θανάτους να ξεπερνούν τους 82.000 και τα αναγνωρισμένα κρούσματα να είναι πάνω από 1,35 εκατ., οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, σε σχέση με όλους τους δείκτες, από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η τραγωδία, ωστόσομ δεβ φαίνεται να τελειώνει σύντομα, καθώς νέο μοντέλο υπολογισμό από το University of Washington’s Institute for Health Metrics and Evaluation (IMHE), κάνει λόγο για έως και 147.000 Αμερικανούς νεκρούς έως τις 4 Αυγούστου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί με διάφορους τρόπους να αλλάξει το πεδίο της συζήτησης, στρέφοντας την προσοχή των Αμερικανών στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αποφυγή του οικονομικού κραχ, το οποίο ενδέχεται να επιφέρει -επίσης- ένα ντόμινο επιπτώσεων σε όλα τα επίπεδα. Ήδη η ανεργία στις ΗΠΑ έχει ανέλθει σε τιμές ρεκόρ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για 32% ανεργία στη μεγάλη υπερδύναμη του πλανήτη, συνέπεια της πρωτοφανούς κατάστασης και -προφανώς- των άστοχων χειρισμών του Λευκού Οίκου στην κρίση της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον είναι από εκείνα που αναγνωρίζει και συνεργάζεται ο Λευκός Οίκος και πάνω στα δικά του μοντέλα υπολογισμού γίνονται οι αναφορές των επισήμων, αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: «Μην το παίρνουμε στα αστεία, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε χαλάρωση» – 18 νέα κρούσματα

Με μάσκα, αποστάσεις ασφαλείας και έως 50 άτομα στις Εκκλησίες

Χαρδαλιάς: Ελεύθερες μετακινήσεις προς την Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα από 18 Μαΐου