Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και αν μη τι άλλο είναι το πρόσωπο που σε μεγάλο βαθμό έχει συνδέθει με την σοβαρή αντιμετώπιση απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας «μπαίνει» καθημερινά σε εκατομμύρια σπίτια, με το προφίλ του σοβαρού και ψύχραιμου επιστήμονα.

Η ζωή, η επαγγελματική πορεία και το παρελθόν του βρίσκονται στο προσκήνιο. Δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός ενδιαφέροντος και τα παιδικά χρόνια του καθηγητή.

Πώς τον περιγράφουν οι συμμαθητές του;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ώριμος και μετρημένος από παιδί… σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η βασική εικόνα που έχουν για εκείνον οι συμμαθητές.

«Με τον Σωτήρη ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό μέχρι την Γ’ λυκείου, για 12 χρόνια. Ο Σωτήρης ήταν πάντα ο αθόρυβος εργάτης. Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, αλλά ούτε και ο απουσιολόγος. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, ο αθόρυβος εργάτης», αναφέρει παλιά συμμαθήτρια του καθηγητή και λοιμωξιολόγου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Εκδρομές και πάρτι με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Η Ευγενία Χριστιανούδη, συμμαθήτρια του Σωτήρη Τσιόδρα περιγράφει το αθώο φλερτ της με τον καθηγητή στο δημοτικό.

«Θυμάμαι ότι στην 5η Δημοτικού είχε βρει το θάρρος -που ήθελε θάρρος εκείνη την εποχή- και μου είχε ζητήσει να τα φτιάξουμε. Είχα μείνει εμβρόντητη, δεν υπήρχε κανείς που να μην κάνει παρέα με τον Σωτήρη. Βγαίναμε και παίζαμε όλοι μαζί μπουγέλα. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα πάρτι και οι εκδρομές δεν έλειπαν από το πρόγραμμα.

Τα μαθητικά χρόνια στη Φωκίωνος Νέγρη και τα βραβεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο Δημοτικό Σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία έξι ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο.

Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων: Σε τρεις φάσεις η απελευθέρωση της μετακίνησης στα νησιά

Οργισμένη διάψευση από την Αθήνα των νέων fake news που διοχετεύει η Τουρκία

Eurogroup: Δάνεια χωρίς Μνημόνιο στις χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό