Στη διατροφή και στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, ειδικά τώρα, στην περίοδο της καραντίνας, αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, «είναι μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες να μαγειρέψουμε σπίτι μας και να ακολουθήσουμε την ελληνική παραδοσιακή διατροφή».

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, «η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός αναφέρεται, επίσης, σε «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

Ειδήσεις σήμερα:

Έφτασαν στους 117 οι νεκροί του κορωνοϊού – Δέκα νέα κρούσματα, 2.245 συνολικά – 61 διασωληνωμένοι

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: H χαλάρωση των μέτρων δεν σημαίνει το τέλος του κορωνοϊού

Αλλιώτικη φέτος η λιτανεία της εικόνας «Άξιον Εστί» στο Άγιο Όρος λόγω της πανδημίας