O Safar Saado, με καταγωγή από το Ιράκ, έμπειρος ράφτης στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ήρθε με τη γυναίκα και τα πέντε του παιδιά του στην Ελλάδα πριν 1,5 χρόνο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ενώ τους τέσσερις τελευταίους μήνες φιλοξενείται στην πόλη των Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA.

Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του κορωνοϊού, εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε τόσο τον προσφυγικό πληθυσμό της πόλης όσο και την τοπική κοινωνία στη “μάχη” κατά της πανδημίας. Έτσι αποφάσισε να κατασκευάσει μάσκες.

Στο πλευρό αυτής της ανθρώπινης προσπάθειας, όπως τονίζεται από τη δημοτική Αρχή, η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα πέντε παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο. Διαμόρφωσαν κατάλληλα έναν χώρο στο σπίτι τους και έπιασαν δουλειά, με τα υλικά να τα έχει προμηθεύσει η e-Trikala Α.Ε. Κατασκευάζουν εθελοντικά μάσκες τόσο για τον πληθυσμό του προγράμματος ESTIA όσο και για άλλες ευάλωτες ομάδες της πόλης των Τρικάλων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, «πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον», ενώ σε σχετική ανακοίνωση κυρίαρχη θέση έχουν και οι ευχαριστίες της e-Trikala ΑΕ: «Τη δύσκολη αυτή περίοδο που τόσο η χώρα μας όσο και η πόλη μας δοκιμάζεται από την πανδημία λόγω του COVID-19, κάθε προσφορά και εθελοντική πρωτοβουλία έχει για εμάς ιδιαίτερο βάρος και σημασία. Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Safar Saado και την οικογένεια του, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να κατασκευάσουν μάσκες».

Πηγή: ΑΠΕ/Trikalavoice