Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο 64χρονος παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, Τζορτζ Αλαγκάια, δύο εβδομάδες αφότου ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει τον αυτοπεριορισμό λόγω του ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες επειδή είναι καρκινοπαθής.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο δημοσιογράφος του βρετανικού μέσου ενημέρωσης ακολουθεί χημιοθεραπεία, καθώς το το 2014 διαγνώστηκε με καρκίνο εντέρου, ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του τρία χρόνια αργότερα, το 2017.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Αλαγκάια αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του, μακριά από τα ειδησεογραφικά γραφεία. Εν μέσω, δε, της ραγδαιάς εξάπλωσης του κορωνοϊού δήλωσε απόλυτα απογοητευμένος.

Πάντως, το σημαντικό είναι ότι ο παρουσιαστής έχει θεραπευτεί, όπως εταδίδει η Daily Mail, από τον κορωνοϊό που έχει σκοτώσει στη Βρετανία πάνω από 1.700 ανθρώπους.

Μιλώντας για την περιπέτειά του στο BBC, o 64ρονος δήλωσε ότι αφού μπορεί να ζει με τον καρκίνο, κατάφερε να ζήσει και με τον κρωνοϊό. Κατά τη διάρκειά, πάντως, της ασθένειας παρουσίασε κατά βάση ήπια συμπτώματα.