Σαφές μήνυμα ότι «δεν είναι ώρα να λασκάρουμε, είναι επείγον να κρατήσουμε τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης μέχρι να δούμε την καμπύλη με τα κρούσματα να κατεβαίνει», έστειλε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, ο Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

«Τα μέτρα που λάβαμε αρκετά νωρίς στην κρίση έχουν αποδώσει. Δεν θεωρούμε ότι δεν θα δούμε άνοδο στα κρούσματα, απλώς δεν έχουμε δει τη γεωμετρική άνοδο που έχουν δει άλλα κράτη, αυτή τη στιγμή» σημείωσε.
Όσο για τη φαρμακευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού, ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα φάρμακα «γιατί δεν υπάρχει αποδειδεγμένα αποτελεσματική θεραπεία, ούτε έχουμε επαρκή κλινικά δεδομένα για προτίμηση ενός έναντι άλλου φαρμάκου. Η πιο καλή φαρμακευτική αγωγή είναι ‘‘μένουμε σπίτι’’» είπε.

Εκτίμησε δε για το εμβόλιο ότι θα χρειαστούμε ένα με ενάμισι χρόνο. Ο κ. Ζαούτης ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν σταματάμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας» λέγοντας ότι είναι «απαραίτητο».

«Το ένα εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, προστατεύει από την μικροβιακή πνευμονία, είναι σημαντικό να τα προστατεύει και από άλλες πνευμονίες και εικόνες που μοιάζουν με τον κορωνοϊό. Κανένας ηλιακός διαχωρισμός. Ακόμα και μεγαλύτεροι σε ηλικία» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: 141 νέοι θάνατοι και 3.111 νέα κρούσματα

Μέτρα για τον κορωνοϊό – ΠΝΠ: Με τη χρήση της τεχνολογίας η αποστολή και η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου