Σε ένα σκηνικό αγωνίας και διαρκών μελετών και κλινικών ερευνών για τη λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλά υποσχόμενο εμφανίζεται το πειραματικό φάρμακο Remdesivir για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ χαρακτήρισε το Remdesivir, το φάρμακο της ερευνητικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Gilead Sciences, ορφανό φάρμακο, που προορίζεται για τη θεραπεία σπάνιων ασθενειών.

Το καθεστώς ορφανών φαρμάκων παρέχει επταετή περίοδο «αποκλειστικότητας», καθώς και φορολογικά και άλλα κίνητρα στις φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν θεραπείες για σπάνιες ασθένειες οι οποίες πλήττουν λιγότερο από 200.000 ανθρώπους.

Η ανακοίνωση για το Remdesivir  έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία έγκρισης για θεραπείες, όπως το Remdesivir, το οποίο εξετάζεται αυτή τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τον επόμενο μήνα.

Ο Τραμπ «σπάει» την καραντίνα στις ΗΠΑ για να σώσει την οικονομία

Έτοιμος να «σπάσει» την καραντίνα και να άρει τα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας, δήλωσε ο Τραμπ, προκειμένου να διασώσει την αμερικανική οικονομία και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, όπως δήλωσε από το προεδρικό βήμα στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται και πάλι να κάνει στροφή 180 μοιρών, επιστρέφοντας στη λογική της «θυσίας» όσων αρρωστήσουν, αρκεί να μην πληγεί περισσότερο η οικονομία της χώρας, παρ’ ότι μόλις χθες ζητούσε επιτακτικά από τους Αμερικανούς να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα και ενέκρινε την καθολική καραντίνα σε περιοχές με πολλές δεκάδες εκατομμύρια πληθυσμό, όπως η Καλιφόρνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε τρεις εβδομάδες είναι διατεθειμένος να άρει το μέτρο του περιορισμού, προκειμένου να επανεκκινηθεί η αμερικανική οικονομία και να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

«Η χώρα μας δεν κτίστηκε για να είναι σε καραντίνα. Αν το αφήσουμε στους γιατρούς, θα μας πουν κλείστε το. Κλείστε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», κουνώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τα χέρια του, ώστε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα υγιεινής που προτείνει ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός – Λονδίνο: Οδηγίες της ελληνικής πρεσβείας για τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο Stansted

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται με έκτακτη πτήση οι εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Τουρκία