Την προηγουμένη τρομοκράτησε ολόκληρο τον κόσμο, λέγοντας πως θα «σπάσει» την καραντίνα των ΗΠΑ για την επιδημία COVID-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, προκειμένου να μην καταστραφεί η οικονομία. Ένα 24ωρο μετά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «κτυπά» ξανά, συνδέοντας αυτή τη φορά την πανδημία με το μεταναστευτικό, λέγοντας πως η κατάσταση που έχει προκληθεί, αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι η φύλαξη των αμερικανικών συνόρων.

Την ίδια στιγμή που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται διατεθειμένος να παραβλέψει τις εισηγήσεις και τις οδηγίες των επιστημόνων, «σπάζοντας» την καραντίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές Αμερικανών και κατ’ επέκταση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη, επιχειρεί να συνδέσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού με τον «διακαή του πόθο», το κλείσιμο των συνόρων στις ΗΠΑ, προφανώς για τους μετανάστες από το Μεξικό και άλλες περιοχές, γενικότερα όμως με τον κόσμο, καθώς το δόγμα του είναι και παραμένει ένα: «Η μεγάλη Αμερική».

«Η εξάπλωση του κορονοϊού επιβεβαιώνει πόσο κρίσιμο είναι για τη χώρα μας, να έχουμε ασφαλή σύνορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Με τον όρο «ασφαλή σύνορα», ο Ντόναλντ Τραμπ εννοεί «κλειστά σύνορα», επαναφέροντας ένα ζήτημα που είχε τεθεί στο περιθώριο λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Η αναφορά του στο μεταναστευτικό και τα κλειστά σύνορα, σύμφωνα με αναλυτές, «φωτογραφίζει» τις προθέσεις του για το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς, όπως φαίνεται, ο Ρεπουμπλικανός, μέσα από την πίεση που αισθάνεται ο μέσος Αμερικανός λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το βασικό του πλάνο για το κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ και την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, σπάζοντας παράλληλα την καραντίνα σε μία χώρα που αριθμεί πάνω από 300 εκατ. κατοίκους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του να «επανεκκινήσει» την αμερικανική οικονομία, σπάζοντας την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνόα, τη 12η Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς.

Στην αναφορά του μάλιστα για τις έρευνες που γίνονται στα εργαστήρια αναφορικά με την εύρεση ενός φαρμάκου και ακολούθως ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε «αμερικανικά φάρμακα, για Αμερικανούς πολίτες, για Αμερικανούς ήρωες». Διαχώρισε με άλλα λόγια τις ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο, παρ’ ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία του φαρμάκου και του εμβολίου που θα καταπολεμήσει την πανδημία covid-19 θεωρείται διεθνής.

Δείτε το σχετικό βίντεο που «ανέβασε» ο Λευκός Οίκος:

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στο +11% η Wall Street – Η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος τα τελευταία 90 χρόνια

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Θετικοί στον ιό τρεις ναύτες του αεροπλανοφόρου «Ρούζβελτ»

Κορωνοϊός – Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Θα διπλασιάζονται τα κρούσματα ανά τρεις ημέρες