Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 46 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, στην τέταρτη συνεχόμενη μέρα αύξησης του αριθμού, με όλα, εκτός από ένα, να ήταν άνθρωποι που έφτασαν από το εξωτερικό μολυσμένοι από τον ιό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Ενώ στην ηπειρωτική Κίνα μειώνεται δραστικά ο αριθμός των κρουσμάτων εγχώριας μετάδοσης του Covid-19, το ένα που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν το πρώτο μετά από τέσσερις μέρες. Στην χώρα παρατηρείται μια σταθερή άνοδος των «εισαγόμενων» κρουσμάτων, κυρίως Κινέζοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Χθες Σάββατο, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν 41 νέα κρούσματα, όλα άνθρωποι που έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό. Από την έναρξη της πανδημίας, σε όλη την ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 81.054 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και 3.261 θάνατοι, ανάμεσά τους έξι χθες Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, όπου ξέσπασε στα τέλη του περασμένου έτους η πανδημία, δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Νότια Κορέα:  Τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 98 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC). Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 8.897.

Η καθημερινή καταμέτρηση των μολύνσεων δείχνει μια συνεχή τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας παρά μια ελαφρά άνοδο των κρουσμάτων το Σάββατο.

Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκαν 14 κρούσματα σε ιατρικό κέντρο

Οι αρχές του νομού Όιτα στην Ιαπωνία επιβεβαίωσαν σήμερα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε ιατρικό κέντρο, με τα οποία ανέρχεται σε 14 ο συνολικός αριθμός τους στις εγκαταστάσεις αυτές, μετέδωσε το Kyodo. Δύο νοσηλεύτριες που εργάζονται στο Ιατρικό Κέντρο της Όιτα, η μία ηλικίας γύρω στα 20 και η άλλη περίπου 50 ετών, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, μολονότι παρουσίαζαν μόνον ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το Kyodo. Τα δύο νέα κρούσματα έπονται άλλων 12 που επιβεβαιώθηκαν στο κέντρο αυτό μεταξύ νοσηλευτών και γιατρών.

Οι αρχές του νομού αυτού στη νοτιοδυτική Ιαπωνία υποβάλλουν σε εξετάσεις περίπου 600 μέλη του προσωπικού και ασθενείς που νοσηλεύονται ή είχαν νοσηλευτεί εκεί, σύμφωνα με το Kyodo.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.055 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης της Covid-19 ως σήμερα, κατά 40 περισσότερα από χθες, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK. Ο αριθμός ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο των 1.000 κρουσμάτων την ώρα που η χώρα αγωνίζεται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στον επίσημο απολογισμό των κρουσμάτων δεν περιλαμβάνονται τα 712 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν σε καραντίνα στα ανοιχτά του Τόκιο τον περασμένο μήνα. Το Kyodo μετέδωσε επίσης σήμερα ότι η Οζάκα επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών πέθανε από τη νόσο. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εκεί.

Ταϊλάνδη: Σε 188 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 188 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, στην μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνει σε μια μέρα, με τα οποία το σύνολό τους ανέρχεται σε 599, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υγείας. Η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων συνδέεται με αυτά που είχαν διαγνωσθεί μεταξύ των παρευρισκομένων σε στάδιο πυγμαχίας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία σημείωσε ότι ένας ασθενής ανάρρωσε.

«Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Μπανγκόγκ και μεταξύ νέων ανθρώπων, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν κοινωνικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα κρούσματα», πρόσθεσε ο ίδιος και κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι. Στην Ταϊλάνδη ένας άνθρωπος έχει πεθάνει από την Covid-19.

Φιλιππίνες: Έξι επιπλέον θάνατοι και 73 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα πως εντόπισε 73 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας σε 380 το συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα.

Παράλληλα καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, ανεβάζοντας το σύνολο σε 25 νεκρούς. Η υφυπουργός Υγείας Ροζάριο Βεργκέιρε δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο DZBB πως η άνοδος στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μπορεί να είναι «τεχνητή» καθώς η κυβέρνηση προλαβαίνει να καταγράψει μόνο τα τεστ που έχουν συσσωρευτεί.

Ινδία: Σε εφαρμογή 14ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Ινδία ξεκίνησε σήμερα να εφαρμόζει μια 14ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, όπου 315 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί από τον ιό. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να παραμείνουν σήμερα Κυριακή στα σπίτια τους από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σε ένα μέτρο που ανέφερε πως είναι μια κρίσιμη δοκιμή για τη χώρα να εκτιμήσει τις δυνατότητές της στην μάχη κατά της πανδημίας.

«Ας τηρήσουμε όλοι αυτή την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα προσδώσει τεράστια δύναμη στην μάχη κατά της απειλής του Covid-19», τόνισε ο Μόντι λεπτά πριν την έναρξη ισχύος του μέτρου. «Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα θα βοηθήσουν στο μέλλον».

Οι εμπειρογνώμονες υγείας εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία αυξάνεται με ένα ρυθμό που έχει παρατηρηθεί στα πρώιμα στάδια της εξάπλωσης σε άλλες χώρες, οι οποίες ακολούθως κατέγραψαν εκθετική άνοδο μολύνσεων.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα: Γιατί τα κρούσματα έχουν αρχίσει και μειώνονται σημαντικά

Κορωνοϊός – Ιταλία: Σκέφτονται «μοντέλο Νότιας Κορέας» για τους ασυμπτωματικούς φορείς

Κορωνοϊός: Μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα εξακολουθεί να καταγράφει η Κίνα