Αντικοινωνική συμπεριφορά χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επιλογή πολιτών να μετακινηθούν στην επαρχία, αγνοώντας τις συστάσεις για τα μέτρα αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ο κ. Πέτσας τονίζει σε δήλωσή το ότι η επιλογή τους «θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη».

Σημειώνοντας ότι όλοι μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό, ακόμη κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί όποιον κατέφυγε στο χωριό του «να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Αναλυτικά, ο κ. Πέτσας αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 31 νέα κρούσματα, 495 στο σύνολο

Κορωνοϊός: Κλειστές οι λαϊκές αγορές αύριο – Λιγότεροι στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Δείτε επίσης