*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα το βίντεο του 40χρονου Ιταλού Τζάνι Ζαμπίνο όπου αφηγείται το οκογενειακό του δράμα με τον κορωνοϊό να σκοτώνει πρώτα τον πατέρα του.

Ο Τζιάνι, ο οποίος θεωρείται στην πατρίδα του πλέον το πρόσωπο της πανδημίας τοy Covid- 19, αφού έχασε τον πατέρα του, τώρα δίνει τη δική τουμάχη: νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως ο ίδιος λέει, «δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω πώς εγώ, ένας αθλητικός τύπος, που δεν καπνίζω , δεν πίνω και δεν έχω κάποιο υποκείμενο νόσημα, θα έφτανα σε αυτή την κατάσταση».

Στο βίντεο που έχει ανεβάσει στα social media κάνει δραματική έκκληση στους πολίτες ανά τον κόσμο να πάρουν στα σοβαρά τον κίνδυνο και τους παρακαλεί να μείνουν στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο:

«Πολλοί άνθρωποι ηρεμούν με το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πρώτα στοιχεία , το 80% των κρουσμάτων του Covid- 19 έχουν ήπια συμπτώματα -και μερικές φορές είναι και ασυμπτωματικά. Ξανά και ξανά ακούγεται ότι ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον ιό».

«Εγώ όμως σκέφτηκα: “Είμαι νέος και υγιής, τίποτα δεν θα συμβεί σε μένα». Κι όμως παρά το γεγονός ότι δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ αφού με δυσκολεύει και ο αναπνευστήρας».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι. Περνάω τη νύχτα με αναπνευστήρα και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Η ζωή μου είναι άνω-κάτω . Δεν θέλω κανένας να υπομείνει την ταλαιπωρία που περνάω. Μοιάζει με ταινία τρόμου, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα» .

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “TG1” της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης «RAI 1», ο Ζαμπίνο παραδέχεται ότι, μέχρι πρόσφατα δεν είχε πάρει στα σοβαρά το θέμα του κορωνοιού και κατά συνέπεια δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μέχρι που ο ιός σκότωσε τον πατέρα του κι έστειλε τον ίδιο στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Δεν είναι όπως μία γρίπη γιατί ο ιός «διαλύει» τους πνεύμονές σας. Σταματήστε να υποτιμάτε τον κίνδυνο του κορωνοϊού και, πάνω απ ‘όλα, να μείνετε στο σπίτι», υποστηρίζει ο 40χρονος Ιταλός.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ της Ιταλίας

Κορωνοϊός: Μία Ιταλίδα συγγραφέας μας γράφει… για το μέλλον μας

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο – Δείτε βίντεο