Στην πλειονότητά τους οι Αμερικανοί πολίτες εμφανίζονται, σύμφωνα με στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας, επικριτικοί απέναντι στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τους κινδύνους.

Στο συμπέρασμά αυτό καταλήγει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Pew Research Center στο διάστημα 10-16 Μαρτίου, σε δείγμα 8.914 ενηλίκων.

Στο διάστημα αυτό, επτά στους δέκα ερωτηθέντες είπαν ότι η πανδημία συνιστά «μεγάλη απειλή για την οικονομία». Κατά μέσο όρο, το 47% την θεωρεί «απειλή για την υγεία των Αμερικανών». Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 42% τις πρώτες ημέρες της δημοσκόπησης (10-11 Μαρτίου) και εκτινάχθηκε στο 55% προς το τέλος της (14-16 Μαρτίου).

Με βάση τη δημοσκόπηση, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται τον Τραμπ (45%) και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς (48%), που έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης. Το γεγονός αυτό εξηγείται επειδή το 52% εκτιμά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πήρε στα σοβαρά τον κίνδυνο. Το 37% θεωρεί ότι έκανε σωστή εκτίμηση του κινδύνου και το 10% ότι υπερέβαλε.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί διαπίστωσαν ότι κυκλοφορούν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 23%) απάντησε λανθασμένα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε κάποιο εργαστήριο – την ιδέα αυτή υποστηρίζουν περισσότερο οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, ο ιός εξαπλώθηκε και στις 50 πολιτείες

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν πριν το καλοκαίρι, λέει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια