Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανά τον κόσμο, καθώς έχει σκοτώσει πάνω 8.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε την πανδημία «εχθρό της ανθρωπότητας», καθώς έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Ο κορωνοϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης μέσω Διαδικτύου.

Κορωνοϊός – Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου

Δραστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έχει πλήξει όλες τις πολιτείες της Αμερικής και έχει αφήσει πίσω 97 νεκρούς, λαμβάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι θα ενεργοποιήσει νόμο που εφαρμοζόταν σε καιρό πολέμου για να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

«Ολοκληρωτικό θρίαμβο» υποσχέθηκε συγκεκριμένα ο πλανητάρχης σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο νόμος που θα ενεργοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας, και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Πιο δραστικά μέτρα από κάθε χώρα της Ευρώπης» ζήτησε ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία η κλιμάκωση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα