Η σύγχρονη τεχνολογία στη… διάθεση του… κορωνοϊού! Ο Κινέζος πολίτης προχωρά αμέριμνος στον δρόμο, δίχως μάσκα, δόχως γάντια, δίχως καμία προφύλαξη. Ξαφνικά, ακούει μία επιτακτική φωνή πάνω από το κεφάλι του… «πρέπει να φοράτε μάσκα στους δρόμους». Αρχικά σαστίζει, αλλά όταν σηκώνει το βλέμμα του στον ουρανό, βλέπει μπροστά του ένα drone.

Η εικόνα δεν είναι φανταστική και ίσως δεν είναι μακρινή ακόμη και για μας. Στην Κίνα, μετά το σαρωτικό πέρασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, η κυβέρνηση και οι αρχές χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν, ώστε να μην επαναληφθεί η λαίλαπα που έζησαν πριν από λίγο διάστημα.

Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν drone για να «νουθετούν» τους απείθαρχους πολίτες και να τους ενημερώνουν για τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να λαμβάνουν.

Η χρήση των drone είναι αποδοτική, καθώς με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσεται και ο αστυνομικός, ενώ σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης σαστίζει και θα το σκεφτεί πολύ πριν αμελήσει τα μέτρα προστασίας που άπαντες οφείλουν να λαμβάνουν.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας

Κορωνοϊός: Κινέζοι επιστήμονες μεταφέρουν τις γνώσεις τους στην Ελλάδα