Αντικρούοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου, περί ελλείψεων αντιγριπικών εμβολίων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι έχει γίνει άμεση άμεση εισαγωγή επιπλέον  50.000 αντιγριπικών εμβολίων για την κάλυψη του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αναφέρει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων κάνοντας λόγω για «αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού» τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, οι λοιμωξιολόγοι έχουν αντίθετη άποψη και σημειώνουν την φετινή χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ως αιτία των αυξημένων κρουσμάτων γρίπης, αλλά και των 18 θανάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που έγινε χθες Πέμπτη στο υπουργείο Υγείας για το θέμα της Γρίπης, παρουσία του προέδρου του ΚΕΕΠΝΟ, κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, εδόθη εντολή για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας. «Η συγκεκριμένη παραγγελία διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο», σημειώνει ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Και συμπληρώνει αναφορικά με την αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία ότι «έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια».