*Γράφει ο Μανώλης Καλατζής

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στο λιμάνι Λεμεσού στη Κύπροκαθώς αύριο στις οκτώ το πρωί αναμένεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο που μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους είναι Ιταλοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο, βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία. Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ.

Οι αρχές της χώρας δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει Ισραηλινά λιμάνια, έτσι κατευθύνεται στην Κύπρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναφερθεί στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον γιατρό του πλοίου, ότι στη διάρκεια του ταξιδιού επιβάτες του πλοίου παρουσίασαν συμπτώματα πνευμονίας. Συμπτώματα που τώρα φαίνεται ότι παρουσιάζει γυναίκα επιβάτης για την οποία ζητήθηκε βοήθεια για παροχή νοσηλείας.

Οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του πλοίου. Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού, αναμένεται θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων. Μετά τον ελλιμενισμό του, το πλοίο θα ελέχθη από λειτουργούς των υγειονομικών υπηρεσιών οι οποίοι θα αποφασίσουν κατά πόσο το κρουαζιερόπλοιο θα τεθεί σε καραντίνα στο αγκυροβόλιο της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Κύπρος: Ανακοινώθηκαν 3 νέα κρούσματα – Συνολικά 12 ασθενείς

Κορωνοϊός – Κύπρος: Κλείνουν όλα τα σχολεία μέχρι 20 Μαρτίου