Ως το πρώτο εκτός Ασίας κρούσμα επιμόλυνσης ανθρώπου από άνθρωπο με τον νέο κοροναϊό εκτιμάται η περίπτωση του 33χρονου Γερμανού εργαζόμενου της εταιρείας Webasto, που διαπιστώθηκε χθες στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε κλινική του Μονάχου. Ταυτόχρονα ελέγχονται περίπου 40 ακόμη άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είτε ο ίδιος είτε η συνεργάτιδα της εταιρίας από την Κίνα, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Webasto στην Γερμανία κατά το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου. Η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα κατά την πτήση της επιστροφής της στην Κίνα, αλλά διαγνώσθηκε μόλις στις 26 Ιανουαρίου, ενώ ο άνδρας από τη Γερμανία βρισκόταν ακόμη και χθες στην εργασία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν πριν από λίγο οι υγειονομικές αρχές της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου, ο 33χρονος ασθενής είναι πατέρας παιδιού προσχολικής ηλικίας το οποίο πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

«Το περιστατικό στην Βαυαρία αποδεικνύει ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε πριν από λίγο ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και τόνισε ότι το σημαντικότερο τώρα είναι να ελεγχθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ τόσο η Webasto, η οποία διαθέτει εργοστάσια στην Κίνα, όσο και άλλες γερμανικές εταιρίες με αντίστοιχες σχέσεις με την χώρα, ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν τα ταξίδια των εργαζομένων τους προς την Κίνα. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Schaeffler». Την ίδια ώρα στο Μόναχο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Abendzeit», παρουσιάζεται ήδη έλλειψη σε μάσκες προστασίας αναπνοής.