Αναπόσπαστο κομμάτι του νοσοκομειακού σκηνικού στο Αττικόν τείνουν να αποτελούν τα ράντζα. Για μία ακόμη φορά η εφημερία του μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής χαρακτηρίστηκε από την παράταξη δεκάδων φορείων στους διαδρόμους και τους θαλάμους, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, αναφέρει η Ομοσπονδία, με τους 212 εξ αυτών να διαπιστώνεται ότι πρέπει να εισαχθούν για νοσηλεία. Η καταμέτρηση των ράντζων «έκλεισε» στα 122, το πρωί της Πέμπτης που ολοκληρώθηκε η εφημερία του Αττικόν. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για νέους ασθενείς ή και για εκείνους που είχαν εισαχθεί μεν αλλά σε ράντζο τις προηγούμενες ημέρες.

«Δεν υπάρχει χώρος ούτε σε διάδρομο κλινικής» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, τουλάχιστον 15 ασθενείς που έχουν εισαχθεί, παραμένουν στο Τμήμα βραχείας νοσηλείας που είναι χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με προβλήματα ολοκληρώνεται κάθε εφημερία του νοσοκομείου. Οι βλάβες του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι ενδεικτικές. Το ακτινολογικό μηχάνημα του ΤΕΠ παραμένει εκτός λειτουργίας για 20.000 ευρώ. Μόνιμη εμπλοκή αποτελεί ο μαγνητικός τομογράφος και ο στεφανιογράφος που λειτουργούν κατά περιόδους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) πάσχει βαρέως καθώς βασίζεται σε ελάχιστο και«δανεικό» από άλλα τμήματα προσωπικό, γεγονός που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να αντιμετωπίσει.