«Να δοθεί τέλος στην αθλιότητα των ράντζων», ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», με έκτακτη ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι σήμερα «από τις 4 το μεσημέρι η γενική εφημερία του νοσοκομείου έχει μπλοκάρει».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «έχουν ήδη πληρωθεί όχι μόνο όλες οι κανονικές κλίνες, αλλά και τα “ράντζα” στους διαδρόμους».

Σύμφωνα με το σωματείο, «ασθενείς με σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία που και αυτή έχει γεμίσει! Πάνω από 750 ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και δεκάδες παραμένουν στο ΤΕΠ».

Γιατροί και προσωπικό εκφράζουν την απόγνωσή τους και ζητούν τη λήψη έκτακτων μέτρων με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας για τη γενική εφημερία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, τα ράντζα στο «Αττικόν» αποτελούν ρουτίνα στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου, δεδομένου ότι πρόκειται για μια καλή δημόσια δομή υγείας με πανεπιστημιακές κλινικές, και αυτό το κατατάσσει μεταξύ των πρώτων επιλογών των πολιτών.

Απ’ την άλλη προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το φαινόμενο των ράντζων στις εφημερίες του «Αττικόν» δεν έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των αρμοδίων (διοίκηση, 2η ΥΠΕ, υπουργείο Υγείας) ώστε να εξευρεθεί λύση.