Η χρήση της μάσκας για τον κορωνοϊό θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι εκτίμησε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως σταδιακά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν, ωστόσο εξήγησε ότι οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν: «Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελειώσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως  δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι».

Εξήγησε παράλληλα ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα αλλά θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή την στιγμή καθώς θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Αναφερόμενη στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Νovavax σημείωσε πως είναι ένα σκεύασμα  με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος γεγονός που θα  μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΟΥ για να οχυρωθούν οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Για τους ανεμβολίαστους και όσους έχουν εμβολιαστεί με δυο μόνο δόσεις τόνισε ότι ανάλογα με τα συμπτώματα που τους παρουσιάζονται σε περίπτωση που νοσήσουν, πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο άμεσα, χωρίς να υπάρχει αναμονή 5-6 ημερών στο σπίτι.

Τέλος, εν όψει του Πάσχα εξήγησε πως και ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά με την κα. Παγώνη να συστήνει διενέργεια rapid test.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιμένουν οι «σκληροί δείκτες» παρά τα εμβόλια και τα φάρμακα

«Ανεμβολίαστοι» από σήμερα 300.000 πολίτες που δεν έχουν κάνει την 3η δόση – Επιστροφή στα rapid test