Μια διευκρίνιση έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Covid Free Wallet, αποδεικνύοντας την ταυτοπροσωπία τους με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι «για την ταυτοποίηση στο Covid free GR app μέσω taxis απαιτείται να έχει πιστοποιηθεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου μέσω ΓΓΠΣΔΔ και του μητρώου επικοινωνίας. Αντίστοιχα, για τραπεζική ταυτοποίηση πρέπει τα στοιχεία να είναι επικαιροποιημένα».

Η δυνατότητα προστέθηκε τη Δευτέρα στο Covid Free Gr Wallet και γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό (π.χ τράπεζα).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

Στη ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.

Οι πολίτες θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid-Free Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.

Οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους και μέσω του covidfree.gov.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Omicron: Αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική

Παραλλαγή Omicron: Ποδαρικό με νέα μέτρα στις 3 Γενάρη – Τι αλλάζει σε εστίαση, εργασία και διασκέδαση