Εντός της ημέρας, ή το αργότερο αύριο αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το τέστινγκ, στους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και από ορισμένους επιστήμονες εκφράζονται ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing.

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Omicron διπλασιάζονται ανά 2-3 ημέρες» λένε Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους

Κορωνοϊός: Aκόμα 85 θάνατοι, 670 οι διασωληνωμένοι, 3.689 τα νέα κρούσματα

Μετάλλαξη Omicron: Μπορεί να «υπερφορτώσει» τα συστήματα υγείας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας