Έφτασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες η μετάλλαξη Omicron, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με οσα ανέφερε το CNN, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Άντονι Φάουτσι, αναφέροντας ότι το άτομο που εντοπίστηκε με την «Omicron», ήταν πλήρως εμβολιασμένο, είχε μόλις επιστρέψει στο Σαν Φρανσίσκο από ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και βρέθηκε θετικό στις 29 Νοεμβρίου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε γνωστό την Τετάρτη ότι η νέα μετάλλαξη έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον 23 χώρες ως τώρα.

Στο μεταξύ, ο Φάουτσι, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η «Omicron» θα φτάσει αναπόφευκτα στις ΗΠΑ, καθώς είχαν εντοπιστεί δύο περιπτώσεις στο Οντάριο του Καναδά.

Παράλληλα, ενώ η παραλλαγή επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες στα τέλη Νοεμβρίου, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κυκλοφορεί για πολύ περισσότερο, όπως είπαν οι ολλανδικές αρχές.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εισήγηση της Επιτροπής για εμβολιασμένους επισκέπτες και εργαζόμενους στα χριστουγεννιάτικα πάρκα

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση η υποχρεωτικότητα όμως το 95% που πεθαίνει είναι άνω των 60, δεν πρόκειται να πάμε σε γενικό lockdown» δηλώνει ο Γεωργιάδης

Ρεκόρ με 5.120 νέα κρούσματα Covid-19 στη Δανία