Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές η αύξηση των κρουσμάτων σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή της Πάτρας.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα είχαν διαγνωστεί 7 κρούσματα σε τροφίμους στο γηροκομείο. Η διοίκηση του γηροκομείου είχε προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να περιορίσει τον ιό στους επτά. Ο χθεσινός όμως έλεγχος που έκανε η 6ης Υγειονομική Περιφέρειας, κατέγραψε άλλα 23 νέα κρούσματα στα 69 δείγματα που πήρε για έλεγχο.

«Προς το παρόν, κανένα από τα κρούσματα δεν έχει σοβαρά συμπτώματα. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ελέγχους σε όλο το προσωπικό» είπε ο  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει εντοπισμός της πηγής διασποράς του ιού ενώ είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορέας κάποιος εργαζόμενος καθώς όλοι ήταν αρνητικοί. Από τους ελέγχους δε που έκανε η Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι. Ενα ενδεχόμενο που φέρεται ως πιθανό είναι η μεταφορά του ιού από κάποιο συγγενή τροφίμου.

 

Διαβάστε επίσης:

Στο συρτάρι το «Plan B» της Αθήνας καθώς σύννεφα lockdown απλώνονται πάνω από Ευρώπη

Συναγερμός με 608 διασωληνωμένους και ρεκόρ θανάτων – Δύο σενάρια για την πορεία του ιού

Μίνα Γκάγκα: Πέρσι τέτοια εποχή με lockdown είχαμε αντίστοιχο αριθμό νεκρών