Οι καναδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

“Έπειτα από πλήρη ανεξάρτητη επιστημονική εξέταση, το υπουργείο (Υγείας) διαπίστωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση. Οι δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται “σε διάστημα τριών εβδομάδων”, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του Καναδά, που δεν αναφέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, η ανοσοαπόκριση των παιδιών από 5 έως 11 ετών ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των νέων από 16 έως 25 ετών. Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90,7% για την πρόληψη της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν καταγράφηκε, διευκρινίζει ακόμη το υπουργείο.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech είχε καταθέσει την αίτησή της για την έγκριση του εμβολίου της στις 18 Νοεμβρίου, στηριζόμενη σε δεδομένα δοκιμών που διενεργήθηκαν σε 2.268 παιδιά της ηλικιακής ομάδας.

Αλλού στον κόσμο, ένας μικρός αριθμός χωρών, μεταξύ τους το Ισραήλ και ο Καναδάς έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά. Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Καμπότζη και η Κολομβία άρχισαν επίσης να εμβολιάζουν παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά με κινεζικά εμβόλια.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο ωράριο από Δευτέρα στα εμπορικά καταστήματα, αναλυτικά όσα θα ισχύσουν

«Σκαρφάλωσαν» στους 91 οι θάνατοι, 575 οι διασωληνωμένοι, στα 7.805 τα νέα κρούσματα

Ξεκίνησε η επιστράτευση γιατρών σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη