Με τη ζωή του πλήρωσε ένας Αυστριακός την πεποίθησή του ότι η μόλυνση από κορωνοϊό είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, την ίδια ώρα που στην Αυστρία γνωστό παρασιτοκτόνο έχει εξαντληθεί επειδή ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό, το συνέστησε ως φάρμακο για τη νόσο.

Σύμφωνα με την «Kleine Zeitung», η οποία επικαλείται γιατρό από την Στυρία, σε πολλές μικρότερες πόλεις της Αυστρίας διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, με σκοπό τη μετάδοση του κορωνοϊού. «Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα έχουν μια ήπια εξέλιξη, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει», αναφέρει ο γιατρός και επισημαίνει ότι υπάρχει ήδη ένα άτομο 55 ετών, το οποίο πέθανε από σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και είχε μολυνθεί σε ένα τέτοιο πάρτυ, ενώ τέσσερα ακόμη άτομα κάτω των 30 ετών νοσούν με ηπιότερα συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, μια γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επειδή δηλητηριάστηκε, καθώς έλαβε το αποπαρασιτικό φάρμακο ιβερμεκτίνη, το οποίο χορηγείται στα ζώα και κυρίως στα άλογα, θεωρώντας ότι θα την βοηθούσε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει πλέον εξαντληθεί σε πολλά φαρμακεία της Αυστρίας, αφότου ο αρχηγός του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό, το συνέστησε ως μέρος του «Σχεδίου Β» του κόμματός του, το οποίο τάσσεται κατά του εμβολιασμού και των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία της Pfizer με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για 10 εκατ. δόσεις του χαπιού κατά της Covid αντί $5,29 δισ.

Γεωργιάδης: Γιατί λέμε «όχι» στα rapid test στα σούπερ μάρκετ

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει για όσους συμπλήρωσαν 5.5 μήνες από τον εμβολιασμό η πλατφόρμα το βράδυ της Παρασκευής