Με πολύ εμφατικό τρόπο τόνισε την ταύτισή του με τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα της Βουλής.

«Αυτή η προσπάθεια στο υπουργείο Υγείας έγινε με συλλογικό τρόπο και με τη διακριτή συμβολή του Παύλου του Πολάκη, με τον οποίο προφανώς μπορεί να έχουμε διαφορές όσον αφορά την ψυχοδομή και την δημόσια εικόνα, αλλά είμαστε απολύτως ταυτισμένοι στον τρόπο αντιμετώπισης της δημόσιας υγείας», είπε ο υπουργός, λαμβάνοντας ωστόσο ένα χλιαρό χειροκρότημα από τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα και παρουσιάζοντας το έργο της κυβέρνησης, ο κύριος Ξανθός είχε υποστηρίξει πως το δίλημμα δεν είναι «με τους ευγενείς ή τους χυδαίους αλλά με ποιο πολιτικό σχέδιο θα πορευτούμε», ενώ αναρωτήθηκε πώς αυτή η κυβέρνηση «είναι τέσσερα χρόνια όρθια, διαχειρίστηκε ένα επιπλέον μνημόνιο, διαχειρίστηκε μια δύσκολη συγκυρία σε συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής ηρεμίας», αφού, όπως τόνισε δεν έχει «επιρροή στα συνδικάτα, στα μίντια, στο κατεστημένο, στο βαθύ κράτος, στο σκληρό κρατικό μηχανισμό, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη».

Επιχειρώντας να εξηγήσει το «παράδοξο» που ο ίδιος έθεσε, απάντησε πως «ο κόσμος κατάλαβε ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της κοινωνίας κάναμε προσπάθεια να διαχειριστούμε την κατάσταση με κλίμα εντιμότητας, δικαιότερης κατανομής των βαρών. Ο κόσμος ξέρει ότι μπορεί να έχει δυσανασχετίσει από τα μέτρα, να υπάρχει δυσφορία, μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο γιατί δεν κάναμε το θεμελειώδες λάθος να ταυτιστούμε με το φαύλο σύστημα διακυβέρνησης του παρελθόντος».

«Έχουμε αξιοπρεπέστατο πολιτικό αφήγημα και δεν επιδιώκουμε τεχνητό πολιτικό κλίμα όξυνσης, όπως κάνει η αντιπολίτευση», είπε ο υπουργός.