Πολύ δύσκολη ήταν η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, που δέχεται ασφυκτική πίεση εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ανήλθαν σε 63, ενώ ήταν υπό διερεύνηση άλλα 20 ύποπτα κρούσματα. Επίσης εξετάστηκαν στα ΤΕΠ Covid 150 ασθενείς οι περισσότεροι εκ των οποίων αποχώρησαν για θεραπεία στο σπίτι παίρνοντας οδηγίες και τη συνταγή για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, το πρωί της Τρίτης στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονταν 140 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ 7 ασθενείς ήταν εκτός ΜΕΘ περιμένοντας στην αναμονή να «ανοίξει» κρεββάτι Εντατικής.

Λόγω της έλλειψης κλινών στις μονάδες covid, υπάρχουν και ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική που υπάρχει για τα ύποπτα κρούσματα.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης, μιλώντας στον Real Fm Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «γίνεται αγώνας δρόμου για εξιτήρια ή διακομιδές στην Αρωγή και στον Άγιο Παύλο που έχει μετατραπεί σε μονοθεματικό νοσοκομείο. Και αν μέχρι την επόμενη εφημερία κάποιοι δεν φύγουν στο σπίτι τους θα είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση». ΄Όπως είπε, διακομίζονται πλέον σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό και νοσηλεύονται στις κοινές κλίνες ΜΕΘ, για να αδειάσουν τα κρεβάτια και να μετατραπούν σε ΜΕΘ covid.

Τέλος ο κ. Τζελέπης αναφέρθηκε στην εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται εδώ και 15-16 μήνες σε συνθήκες πίεσης, ενώ -όπως είπε- μετά τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων δεν έχει γίνει καμία αναπλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.