Τα αίτια που έχουν συμβάλλει στην ευρεία διασπορά του κορωνοϊού εξήγησε σήμερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη συμβολή στη μετάδοση της Covid-19 των εμβολιασμένων ασθενών, που δεν κάνουν τακτικά τεστ, αλλά και ομάδων πληθυσμού που δεν υποχρεούνται να κάνουν τακτικά self ή rapid test, όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε πως αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου των κρουσμάτων στην τάξη των 9.400 – 9.500 κρουσμάτων την ημέρα, γύρω στις 6 με 10 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν μέρες που θα έχουμε και περισσότερα κρούσματα», ενώ όπως εξήγησε σήμερα ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

«Οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ηπιότερα και αναλογικά λίγοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κλινικές και ΜΕΘ Covid. Οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που θα νοσήσουν πιο βαριά και θα κινδυνεύσουν», είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Όπως σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται, «η Επιτροπή απαντά σε ερωτήματα. Η συμβουλή που δώσαμε είναι ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test για να μεταβούν στην εργασία τους. Η επιτροπή γνωμοδοτεί και για το εμβόλιο, το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης».

Πηγή: ΑΝΤ1