Κλινική δοκιμή του επικαιροποιημένου για τη μετάλλαξη Δέλτα εμβολίου κατά του κορωνοϊού ξεκινά η Pfizer, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ Αχιλλέας Γραβάνης.

Η τρίτη δόση, πλην των ανοσοκατασταλμένων που θα χορηγηθεί τον επόμενο μήνα, αναμένεται στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η κλινική δοκιμή αποτελείται από δύο μέρη, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του επόμενου χρόνου.

«Εμβολιαστείτε τώρα με τις δυο δόσεις που προστατεύουν από την βαριά νόσο κατά 85-95% ώστε να είστε έτοιμοι για την 3η δόση σας 6-8 μήνες μετά που θα σας προστατεύει μάλλον και κατά την λοίμωξης αυτής καθεαυτής από τα νέα στελέχη! Η επιστήμη ακούραστη στην υπηρεσία του ανθρώπου» καταλήγει ο καθηγητής.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

H PFIZER ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει η 3η δόση για τον γενικό πληθυσμό (εξαιρούνται οι ανοσοκατασταλμενοι που θα την πάρουν τον επόμενο μήνα) θα έρθει μάλλον αρχές του επόμενου χρόνου και θα είναι επικαιροποιημένη για τα νέα στελέχη του κορωνοιού. Η Pfizer ξεκινά την σχετική κλινική δοκιμή του εμβολίου της που αποτελείται από δύο μέρη:

Μέρος Α: θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα μιας 3ης ενισχυτικής δόσης του πολυδύναμου επικαιροποιημένου εμβολίου της για τα στελέχη
Άλφα-Μ. Βρετανία και Δέλτα-Ινδία καθώς και την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα 3ης ενισχυτικής δόσης των μονοδυναμων εμβολίων της μόνο για το Δέλτα η μόνο για το Άλφα στέλεχος. Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές είναι εθελοντές που έλαβαν δύο δόσεις του ήδη υπάρχοντος εμβολίου Pfizer, και θα πάρουν την 3η δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη 2η δόση .

Μέρος Β: Επιπλέον, η κλινική δοκιμή θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την ανοσογονικότητα ενός σχήματος δύο δόσεων (με διαφορά 21 ημερών) του επικαιροποιημένου πολυδύναμου Pfizer-Άλφα+Δέλτα εμβολίου σε συμμετέχοντες που δεν έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί.

Τα αποτελέσματα αναμένονται αρχές του επόμενου χρόνου. Εμβολιαστείτε τώρα με τις δυο δόσεις που προστατεύουν από την βαριά νόσο κατά 85-95% ώστε να είστε έτοιμοι για την 3η δόση σας 6-8 μήνες μετά που θα σας προστατεύει μάλλον και κατά την λοίμωξης αυτής καθεαυτής από τα νέα στελέχη! Η επιστήμη ακούραστη στην υπηρεσία του ανθρώπου.