Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των εγκαυματιών από τις μεγάλες φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή, Αφίδνες και Βόρειο Εύβοια.

«Από όλες τις περιοχές της Αττικής έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ εννέα (9) περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πέντε (5) εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρεις συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει πέντε (5) τραυματίες στο κέντρο υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι τραυματίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Επίσης, από χθες στις 03.30 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο με 47 συμπολίτες μας οι οποίοι είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και στο Ελπίς», δήλωσε στις κάμερες ο κ. Κικίλιας.

«Ήρθα στο ΚΑΤ για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας. Να ενημερωθώ για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω για την κατάσταση τον πρωθυπουργό», είπε κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: «Δεξαμενή» μολύνσεων οι ανεμβολίαστοι – Αποτελούν το 90% όσων νοσηλεύονται στο ΕΣΥ

«Έπνιξαν» την Αττική τα αιωρούμενα σωματίδια, μέτρα προστασίας από τον καπνό – Οι οδηγίες των επιστημόνων