Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας αλλά και για τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, «από αύριο σχεδόν σε όλες τις ηλιακές ομάδες θα έχουμε την επιλογή των εμβολίων» ενώ υπογράμμισε πως «η επιλογή γίνεται μετά από σωστή πληροφόρηση όπως έκανε η κ. Θεοδωρίδου». Ο κ. Σκουτέλης ανέφερε ακόμα ότι «ο εμβολιασμός πάει καλά αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα», ενώ ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού».

Υπογράμμισε ακόμα ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες και κάλεσε τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

Με αφορμή τις αντιδράσεις, μετά από γερμανική μελέτη για το μυστήριο των θρομβώσεων που προκαλούν σπάνια τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, είπε ότι αυτά είναι αστειότητες, καθώς όπως είπε τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι πολύ καινούργια και δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει εξ αρχής για παρενέργειες. Παράλληλα, τόνισε ότι «τα οφέλη από την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca είναι πολλαπλάσια από τους κινδύνους», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να στερήσουμε την επιλογή σε κάποιον που θέλει να εμβολιαστεί».

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές – Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ

Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του – Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την ΕΕ