Την εισήγησή του προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των φροντιστηρίων και των κέντρων αισθητικής αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, είπε πως η εισήγηση αυτή θα γίνει εφόσον επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας για τα σχολεία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως χωρίς τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία.

Δείτε το βίντεο:

Προανήγγειλε δε πως σύντομα το «εργαλείο» αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη «χαρτογράφηση». Δεν έκρυψε πως, ως Υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως «θα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού».

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο «πράσινο διαβατήριο» για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Δήλωση έκκληση Μητσοτάκη στο ΘΕΜΑ προς τους πολίτες: «Κάντε το εμβόλιο»

Παυλάκης: Υπερόπλο κατά του κορωνοϊού τα self test αλλά δεν αρκούν από μόνα τους

Καπραβέλος (ΘΕΜΑ 104,6): Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση της πανδημίας