Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Στην Εύβοια, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται κανονικά.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε αρκετά νοσοκομεία της Αττικής λήγουν αύριο δόσεις εμβολίων που είχαν αποψυχθει, και θέτει το ερώτημα πώς θα αξιοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες ώστε να χορηγηθούν τα εμβόλια.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να αναβάλει τους εμβολιασμούς στην Αττική προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία των πολιτών, σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι θα υπάρξει ενημέρωση για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες περιοχές στην Ελλάδα που να χρειάζεται αναβολή των εμβολιασμών και πως μετά την ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις.

«Ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού είναι μια αναστάτωση για το σύστημα, αλλά θα βρεθεί ο τρόπος από τον μηχανισμό ώστε να μην χαθούν δόσεις. Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν ανακοινώσεις και το απόγευμα από τον κ. Θεμιστοκλέους», είπε. 

Τέλος, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι λόγω των πολλών διακοπών ρεύματος, δεν τίθεται θέμα απουσιών για τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση.