Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε νέες κλινικές συμβουλές την Τρίτη για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση, ενώ συνέστησε τη χρήση αντιπηκτικών σε χαμηλές δοσολογίες για την πρόληψη θρόμβων.

«Τα νέα πράγματα που μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιούν παλμικό οξύμετρο, που μετρά τα επίπεδα οξυγόνου, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάποια επιδείνωση και θα ήταν καλύτερα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Μαργαρίτα Χάρις, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε τους κλινικούς ιατρούς να τοποθετούν τους ασθενείς μπρούμυτα, για να βελτιώνουν τη ροή οξυγόνου.

«Επίσης, προτείνουμε τη χρήση αντιπηκτικών χαμηλών δόσεων για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία. Προτείνουμε τη χρήση χαμηλότερων δόσεων, επειδή οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα», δήλωσε η Χάρις.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον ΠΟΥ, που βρίσκεται στην πόλη Ουχάν της Κίνας, αναμένεται να βγει από την καραντίνα τις επόμενες δύο ημέρες για να συνεχίσει το έργο της, μαζί με Κινέζους ερευνητές, ώστε να ερευνήσουν την προέλευση του θανατηφόρου ιού.

Ακόμα, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στη διάθεση εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένα δεδομένα και προτεραιότητα του ΠΟΥ ήταν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι υγείας σε όλες τις χώρες τις πρώτες 100 ημέρες του έτους.

Eιδήσεις σήμερα

Άλμα με 842 νέα κρούσματα – Τα 427 στην Αττική

Κορωνοϊός – Χαλκίδα: Πάνω από 20 νέα κρούσματα σε επιχείρηση στη Νέα Αρτάκη