Στη δέσμευση για την πραγματοποίηση εμβολιασμών «24 ώρες των 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα το συντομότερο δυνατό», προχώρησε ο Μπόρις Τζόνσον, τη στιγμή που η AstraZeneca σημείωσε την Τετάρτη πως «επιταχύνει για την παραγωγή δυο εκατομμυρίων δόσεων την εβδομάδα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ένα τεράστιο δίκτυο 233 νοσοκομείων, 1.000 χειρουργικών κέντρων, 200 φαρμακείων και 50 κέντρων μαζικού εμβολιασμού λειτουργεί ήδη «εξαιρετικά γρήγορα», αλλά «επί του παρόντος οι προμήθειες είναι περιορισμένες».

«Θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε εμβολιασμούς 24 ώρες των 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα το συντομότερο δυνατό», είπε στους βουλευτές, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες «σε εύθετο χρόνο».

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγα λεπτά αφότου ο υπουργός εμβολίων Ναντίμ Ζάχαβι επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα 24ωρο πρόγραμμα εμβολιασμού για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της να εμβολιαστούν οι τέσσερις πιο ευάλωτες ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Συνολικά 2.661.850 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 είχαν πραγματοποιηθεί στην Αγγλία μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά δεδομένα του NHS, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων και δεύτερων δόσεων.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ολικό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: «Μην παραβιάζετε τις δόσεις», προειδοποιούν οι φαρμακοβιομηχανίες