Επιστολή με την πρότασή του για ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ήδη στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πιστοποιητικό που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση έχει την ακόλουθη μορφή

pistopoiitiko_1

Κομισιόν: Το θέμα θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Τα ζητήματα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας Στεφάν Kερμέκερ.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι “τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών” και προσέθεσε ότι αναμένονται “τα αποτελέσματα στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης και θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε και να απαντήσουμε στην επιστολή που λάβαμε από τον πρωθυπουργό”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι “είμαστε στη διαδικασία ανάλυσης του περιεχομένου”.

Ειδήσεις σήμερα 

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τις ΜΕΘ της Κύπρου – «Συνεχίζουμε και θα κερδίσουμε»