Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα χτυπήματα του κορωνοϊού στον πληθυσμό, με πλέον ευάλωτους στόχους όσους πάσχουν από διάφορα προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Το τελευταίο 48ωρο 10 άνθρωποι ηλικίας 36 ως 57 χρόνων έχουν καταλήξει νοσηλευόμενοι, με επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19 σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Ανάμεσα τους δύο άνδρες, ηλικίας 50 και 58 χρόνων, στα νοσοκομεία Βέροιας και Αλεξανδρούπολης, για τους οποίους δεν αναφέρονται υποκείμενα νοσήματα.

Δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 39 χρονων έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, στα νοσοκομεία Αχιλλοπούλειο Βόλου και Κουτλιμπάνειο Λάρισας – και οι δύο κατά πληροφορίες είχαν νοσογόνο παχυσαρκία, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδεικνύεται μείζων παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό.

Με αναφορά του ίδιου επιβαρυντικού παράγοντα, έχουν προστεθεί στη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού, άλλοι τρεις άνθρωποι: δυο 54χρονες που κατέληξαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ενας 52χρονος στο Αττικόν.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου κατέληξαν τις τελευταίες δύο ημέρες ένας 53χρονος και ένας 57χρονος, με χρόνια νοσήματα. Επίσης, στο Ασκληπιείο μια 52χρονη κατέληξε, καθώς τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχε κατέστησαν άνιση τη μάχη της με τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου: Τι θα συζητήσουν – Πότε θα κάνουν το εμβόλιο

Κορωνοϊός – Δημόπουλος: Έχουμε την τεχνολογία να αντιμετωπίζουμε γρήγορα οποιαδήποτε μετάλλαξη

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Πόσο κινδυνεύουμε από το νέο στέλεχος της «βρετανικής Γουχάν»;