«Είναι πολλά τα κρούσματα για να μπορέσει κανείς να μιλήσει με ασφάλεια για το άνοιγμα του οτιδήποτε, αλλά αυτό είναι μία απόφαση που θα συζητηθεί στην επιτροπή» είπε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί του Σαββάτου.

Ερωτηθείς αν η εκτόνωση της πανδημίας θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα, ο κ. Βατόπουλος απάντησε λέγοντας: «Η εκτόνωση θα αργήσει, βέβαια τα αποτελέσματα τα βλέπουμε εβδομάδα με την εβδομάδα. Τα νοσήματα αυτά πάνε με κύματα. Όταν είναι ένα νέο νόσημα σιγά – σιγά τα κύματα μικραίνουν και μπαίνουν σε μία «κανονικότητα» όπως η γρίπη».

«Έχουμε δύο Ελλάδες όπως έχω πει, πολλές φορές: την πρωινή Ελλάδα που όλοι είμαστε με τις μάσκες και τη βραδινή Ελλάδα που χαλαρώνουμε» είπε ο κ. Βατόπουλος, αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και συνέχισε: «Η επιτροπή θα πει ότι έχουμε πολλά κρούσματα και είναι επικίνδυνο υγειονομικά να ανοίξει το οτιδήποτε. Με βάση την εμπειρία των αποφάσεων, η επιτροπή θα πει ότι υπάρχει κίνδυνος. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία, συνυπολογίζοντας ότι ο κίνδυνος από την καταστροφή της οικονομίας μπορεί να είναι μεγαλύτερος, μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που γίνεται στη Γαλλία».