Στη Θεσσαλονίκη του lockdown και των χιλιάδων κρουσμάτων κορωνοϊού κάποιοι συνεχίζουν να χορεύουν ανέμελα και ανεύθυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες διοργάνωσαν πάρτι σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεσούσης της χειρότερης έως τώρα φάσης της πανδημίας.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί του τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας, όταν άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος που γινόταν το πάρτι. Νεαρές και νεαροί, όλοι σχεδόν χωρίς μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, διασκέδαζαν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς χόρευαν στα δωμάτια, ενώ άλλοι έπιναν το ποτό τους στο μπαλκόνι.

Η δυνατή μουσική, τα γέλια και οι φωνές ανάγκασαν τους γείτονες να ειδοποιήσουν το «100». Το πλήρωμα του περιπολικού που έφτασε στην οδό Βελισσαρίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, για να διερευνήσει την καταγγελία των περιοίκων, «έπεσε» σε πάρτι με περίπου είκοσι καλεσμένους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι ή Ισπανοί, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Το πάρτι τους βγήκε… ακριβό

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών ενοίκων του διαμερίσματος (ένας από την Παλαιστίνη και ο άλλος από τη Γαλλία), που φέρονται να είναι και οι διοργανωτές του πάρτι. Έκαστος έλαβε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους προσκεκλημένους επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση του περιορισμού κυκλοφορίας (17) και ξεχωριστό πρόστιμο σε εκείνους που δεν φορούσαν μάσκα (3).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας της δημόσιας υγείας και διατάραξη κοινής ησυχίας. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλείνουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία – Πώς θα γίνεται η εκπαίδευση

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας – Έρημη πόλη η Αθήνα