«Καμπανάκι» για την αύξηση των ημερών νοσηλείας στις ΜΕΘ ασθενών με κορωνοϊό που «σημαίνει αύξηση της πιθανότητας θανάτου» σήμανε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Το θέμα είναι ότι έχουμε αυξημένους θανάτους καθώς αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος εξηγώντας ότι το καλό σενάριο είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό εφόσον σταθεροποιούνται να βγαίνουν σε μια εβδομάδα από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων. Από την άλλη δεν έχουμε τη μεγάλη αύξηση που φοβόμασταν ότι θα φτάσουμε στα 500 και πλέον κρούσματα και εκεί υπάρχει μια αισιοδοξία».

Όπως, όμως, τόνισε «είμαστε σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τις κλιματικές συνθήκες και θα θέλαμε καλύτερα νούμερα».

Μιλώντας για το μέτρο της «μάσκας παντού» ο κ. Γώγος είπε ότι «δεν μπορεί να άρει τα υπόλοιπα, όλα πρέπει να πηγαίνουν πακέτο».

«Το πρόβλημα με αυτή τη νόσο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος βήχει ή έχει άλλα συμπτώματα θα απομονωθεί. Αυτό το νόημα έχει η μάσκα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος είπε, τέλος, ότι «τα κρούσματα είναι παραπάνω στην πραγματικότητα» από αυτά που καταγράφονται με τεστ. «Με τα τεστ βλέπουμε τη δυναμική της επιδημίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Γρίπη – Εμβόλια: Πόσα έχουν συνταγογραφηθεί και πόσοι έχουν εμβολιαστεί ήδη

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Καταγράφηκε η 5η παγκοσμίως περίπτωση αναμόλυνσης κορωνοϊού