Για φόβο των ειδικών σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα που επαληθεύεται έκανε λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας Αθανάσιος Δημόπουλος με αφορμή τον μεγαλύτερο των 200 σε αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

«Εκδρομείς επιστρέφουν στα αστικά κέντρα με ελάχιστα ή χωρίς συμπτώματα και είτε υποβάλονται ως τεστ και καταγράφονται στα αστικά κέντρα είτε μολύνουν άτομα στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον» περιέγραψε την κατάσταση ο κ. Δημόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «προϋπόθεση για να ανατραπεί το κλίμα είναι όλοι να εφαρμόζουν στο μεγιστο βαθμό τα μέτρα που έχουν προταθεί».

«Ιδιαίτερα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που γνωρίζουν ότι είναι θετικοί είτε επιστρέφουν από νησιά είναι σημαντικό να αποφύγουν για μια εβδομάδα να πάνε στην εργασία τους αν είναι δυνατόν και οπωσδήποτε να κρατούν αποστάσεις και μάσκα» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια « καραντίνα ως οικειοθελή πράξη που δίνει την αίσθηση της ατομικής ευθύνης ώστε να μπούμε στον Σεπτέμβριο με μείωση των κρουσμάτων» γιατί «με 200-250 περιστατικα συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καθώς ξερουμε ότι τα άτομα αυτά μολύνουν έως και για διάστημα 14 ημερών».

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέληξε και τέταρτος ηλικιωμένος με κορωνοϊό από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι