Τη βαριά επίπτωση του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid-19 στα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, σε σύγκριση με εκείνη που προκαλεί ο νέος ιός στις άλλες ηλικιακές ομάδες επιβεβαιώνουν συνεχώς τα δεδομένα που συλλέγονται από την πανδημία στη χώρα μας.  Τα 3 στα 4 θανατηφόρα κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, τα οποία ωστόσο αποτελούν μόλις το 21% των συνολικών κρουσμάτων. Επιπλέον, τα θύματα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι κυρίως άνδρες, σε ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο των γυναικών.

Σύμφωνα με την χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τα 2.853 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 που έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον περασμένο Φεβρουάριο, εκείνα που αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων είναι μόλις 572. Ωστόσο, από αυτήν την ομάδα των κρουσμάτων, δηλαδή των ηλικιωμένων που δέχονται επίθεση από τον κορωνοϊό SARS-COV-2, έχουν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 168 θανατηφόρα κρούσματα, τα 126 αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων, τα 86 άνδρες και τα 40 γυναίκες.

Στην πορεία του ο κορωνοιός έχει προσβάλλει κυρίως ανθρώπους που συγκαταλέγονται σε νέες και παραγωγικές ηλικίες. Πάνω από 7 στα δέκα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εκδηλωθεί σε ανθρώπους ηλικίας 18 ως 64 χρόνων.

Τα παιδιά και οι έφηβοι συνεχίζουν να αποτελούν μικρό ποσοστό του πληθυσμού που έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, το 5,5%. Βάσει της τελευταίας επιδημιολογικής έκθεσης, στην ηλικιακή αυτή κατηγορία εντοπίζεται ένας ανήλικος διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων.

Σε ό,τι αφορα τα περιστατικά με μοιραία κατάληξη διαπιστώνεται από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ ότι όσα αφορούν άνδρες είναι διπλάσια σε σύγκριση με εκείνα που αφορούν γυναίκες. Ειδικότερα, στις γυναίκες ηλικίας 0-17 χρόνων καθώς και σε εκείνες 18-43 χρόνων δεν εντοπίζεται ούτε μία διασωληνωμένη ασθενης. Σε ό,τι αφορά το ανδρικό φύλο καταγράφονται διασωληνωμένοι σε ολες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Το τερμάτισε ο Τραμπ: Τώρα φοράει μάσκα… αλλά όχι μπροστά στους δημοσιογράφους!

Πανδημία στις ΗΠΑ: 1.255 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο