Μία γυναίκα κατάφερε τελικά να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι μετά από μία δεκαετία προσπαθειών και δέκα αποβολές.

Η Jen Bickel, από το Κάρντιφ της Ουαλίας, έμεινε έγκυος έξι φορές φυσιολογικά και τέσσερις φορές μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης, ωστόσο κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες τελείωνε απογοητευτικά.

Πέρα από τις πολλαπλές εγκυμοσύνες, η κ. Bickel αναγκάστηκε να αφαιρέσει τις σάλπιγγές της.

Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα ότι δεν πρόκειται να μείνει έγκυος με φυσιολογική μέθοδο, η κ. Bickel αποφάσισε να εμφυτευθεί ένα κατεψυγμένο έμβρυο – από προηγούμενη προσπάθεια εξωσωματικής – στη μήτρα της.

Αν και το ζευγάρι ήταν ενθουσιασμένο για την ενδέκατη εγκυμοσύνη, κανένας από τους δύο δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος κι έτσι δεν αγόρασαν καν βρεφικά είδη μέχρι λίγες εβδομάδες πριν τη γέννα.

Καταρρίπτοντας όλες τις αρνητικές πιθανότητες, ο γιος τους, Bobi William Bickel, γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 9 Φεβρουαρίου ζυγίζοντας 2,95 κιλά.

Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι τη μητρότητα η κ. Bickel δήλωσε πως: «Έχουν υπάρξει τόσες πολλές απογοητεύσεις στην προσπάθειά μου να γίνω μητέρα που μου είναι αδύνατο να διαλέξω τη μεγαλύτερη. Ως νεόνυμφοι, με τον σύζυγό μου Andrew, ποτέ δεν περιμέναμε ότι το να κάνουμε παιδί θα ήταν τόσο δύσκολο. Ήμασταν και οι δύο υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση όταν ήμασταν 29 ετών».

Η 40χρονη πλέον γυναίκα έμεινε για πρώτη φορά έγκυος το 2007, αλλά απέβαλε έξι εβδομάδες αργότερα, πριν καν καταλάβει ότι κυοφορούσε.

«Είχα στεναχωρηθεί, αλλά δεν ήμουν απελπισμένη, είχαμε τον χρόνο με το μέρος μας για να ξαναπροσπαθήσουμε, αλλά 18 μήνες αργότερα έμεινα ξανά έγκυος και αυτή τη φορά απέβαλα στις 11 εβδομάδες κύησης».

Το ζευγάρι είχε απογοητευθεί από την απώλεια, ενώ αντιμετώπιζε ανάμικτα συναισθήματα όταν έβλεπε τους φίλους του να γίνονται γονείς.

«Προσωπικά, δεν μπορούσα να βοηθηθώ, αλλά επέρριπτα την ευθύνη στον εαυτό μου. Γιατί το σώμα μου με απογοήτευε;», δήλωσε η Jen Bickel και πρόσθεσε πως «Ξοδέψαμε περισσότερες από 5.000 λίρες σε κάθε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης και οικονομικά δεν μπορούσαμε να προσπαθήσουμε άλλο. Ευτυχώς η κλινική μας προσέφερε μία δωρεάν προσπάθεια η οποία κατάφερε να φέρει αποτέλεσμα και ο μικρός Bobi William Bickel γεννήθηκε.

«Είναι τώρα έξι εβδομάδων και δε με νοιάζει αν κλαίει όλη μέρα, ή αν ζητά φαγητό όλο το βράδυ. Έχω όλα όσα ζητούσα», δήλωσε περιχαρής η Jen Bickel.